Logo begravningsbyrå Huhta & Finne

Merituhkaus

Tuhkan sirottelu mereen on kaunis ja arvokas tapa hyvästien jättämiseen. Etenkin jos vainajalla on ollut vahva side mereen ja luontoon, voi merituhkaus tuntua luontevalta vaihtoehdolta.

Vaasan kaupungin merialueella Vaskiluodon ulkopuolella on erityinen tuhkan sirotteluun osoitettu alue. Autamme mielellämme merituhkaukseen liittyvissä käytännön järjestelyissä. Hautaustoimistolla on oma vene, jossa on tilaa seitsemälle henkilölle. Olemme mielellämme avuksi siinäkin tapauksessa, että haluatte itse sirotella tuhkan jollekin muulle vesi- tai maa-alueelle.

Lupa tuhkan sirotteluun

Hoidamme puolestasi lupa-asiat sekä yhteydenpidon viranomaisiin. Uurna haetaan samana tai edellisenä päivänä, jolloin seremonia on tarkoitus järjestää. Merituhkauksen hinta hautaustoimistomme veneellä on alkaen 200 €.

Tuhkan sirotteluun muualle kuin tarkoitukseen erikseen osoitetulle alueelle tarvitaan maa- tai vesialueen omistajan lupa. Lupa-asiakirjassa tulee olla alueen omistajien suostumus sekä seremonian tarkka paikka riippumatta siitä, onko kyseessä vesi- tai maa-alue. Autamme lupa-asioissa myös silloin, kun tuhka halutaan sirotella muualle kuin tarkoitusta varten osoitetulle vesialueelle.